FP

El passat 20 de novembre, els alumnes del cicle formatiu de grau mitjà de Sistemes Miscroinformàtics i xarxes varen anar de sortida a l'escola politècnica superior. Allà varen fer 2 activitats:

1. Taller "tots connectats i localitzats" al DemoTec. En la primera part d’aquesta activitat l’alumnat va utilitzar un programa de disseny de xarxes de comunicacions mòbils per proporcionar un telèfon d’emergència i una connexió a Internet a un poblat de l’Amazonia. A continuació l’alumnat va poder aprendre com es pot identificar i localitzar geogràficament qualsevol ordinador que faci un accés a Internet.

2. Els alumnes varen fer un recorregut per les instal·lacions del CTI (centre de tecnologies de la informació) de la UIB, on varen poder estudiar en deteniment un sistema de comunicacions real i complex.

El dimarts dia 2 de maig, els alummes de 1r del Cicle d'Informàtica varem visitar l'aeròdrom de Son Bonet en el Pla de na Tesa. L'instructor de vol Josep Roca ens va atendre molt bé i ens va explicar el funcionament de l'Escola de vol Aerotec, i pel que fa a la seva relació amb el món informàtic.

Els dies 10 i 11 de gener els alumnes de segon del CFGM de Sistemes microinformàtics i xarxes varen viatjar a Barcelona per visitar l'ordinador Marenostrum ubicat al Centre de Supercomputació de la Universitat Politècnica de Catalunya(www.bsc.es) i el Museu d'Informàtica de la FIB.

 

 

El passat dijous 15 de desembre els alumnes de 1r i 2n d'FP Bàsica d'electricitat van fer la visita Una autopista darrera l'endoll, organitzat per l'empresa Red Eléctrica de España.

Es tracta d'un recorregut interactiu per descobrir què és l’electricitat, com es transporta i gestiona. L'objectiu de la mostra és donar a conèixer el funcionament del sistema elèctric i sensibilitzar la població que la millora de l’eficiència energètica és cosa de tots.

L'exposició es divideix en tres àmbits:

  1. Un primer àmbit de l’exposició es dedica als principis físics de l’electricitat, a les mil i una cares d’aquest fenomen.
  2. El segon àmbit explica el procés del subministrament elèctric: el repte de l’equilibri entre la generació i el consum. Com es genera l’electricitat?, com viatja per les xarxes elèctriques?, com arriba fins a les nostres cases? En definitiva, què és i com funciona un sistema elèctric.
  3. En el tercer àmbit, el visitant, com a ciutadà i com a consumidor, es converteix en protagonista. Per mitjà d’elements interactius, podrà conèixer com consumim l’electricitat i quin efecte tenen els nostres hàbits de consum en el conjunt del sistema.

 

El passat dia 25 de novembre els alumnes de 1r i 2n d'FP Bàsica d'electricitat van visitar l'Aeròdrom de Son Bonet. Es tractava d'una sortida organitzada pel departament d'Orientació.

A Informàtica de 4t d'ESO ja estem a la recta final. Com que estem treballant la publicació i difusió de continguts cada alumne ha creat la seva pròpia pàgina web, les podeu veure a l'enllaç:

Al mòdul de Muntatge d'Ordinadors ara treballen la unitat de Noves Tendències amb un material recentment adquirit.

Amb aquest material els alumnes faran 3 projectes innovadors:
A) Barebon: és un ordinador miniatura d'uns 20 x 20 cm. Ve quasi "nuu". Cal posar-li CPU, Ventilador, RAM i Disc Dur per a que funcioni.
B) Raspberry: és una placa base en miniatura d'uns 14 x 10 cm. Ho duu quasi tot integrat, CPU, RAM, etc. Cal instal·lar-li un Sistema Operatiu a una mini targeta SD. També té uns pins que es podem programar per fer tasques específiques.
C) Refrigeració líquida. Es tracta d'un circuit tancat que té un liquid refrigerant que refreda la CPU. Carcassa moderna amb laterals transparents per tal que es vegi l'interior i leds lluminosos per fer "guapo".

Cada treball serà realitzat pels alumnes que surten a la foto corresponent

 

El 17 de maig va ser el dia d'Internet i un grup d'alumnes i professors de l'IES Sineu van visitar el Parc Bit. S'havien organitzat una sèrie de xerrades i activitats al voltant d'un tema monogràfic, els videojocs. Un professor de la UIB va explicar molt acuradament l'evolució de les primeres targetes gràfiques fins el dia d'avui. Un programador de videojocs enamorat de la seva feina va fer una interessant xerrada. Finalment els assistents van anar a una sala on els col·locaren unes ulleres 3D tipus "oculus" (es com veure una pel·lícula de cinema amb personatges que es dirigeixen cap a tu).
Hi havia altres centres de Mallorca. Va venir IB3 i l'horabaixa varen sortir imatges dels nostres alumnes de FPB Electricitat i CFGM Informàtica a la TV.

Els alumnes de 1r del Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM) d'Informàtica han muntat un ordinador de zero. Totes les seves peces han estat fixades a un tauló per la seva millor visualització i comprensió. Aquesta tasca i altres es presentaran a la propera Fira de la Formació Professional i el Treball que tindrà lloc a Inca els dies 21 i 22 d'abril, i a la que tothom està convidat, romandrà oberta de matí i horabaixa i participen diferents instituts a part del nostre.

Formulari de contacte

 

 

 

 

 

Calendari